ISTORIJA HOTELA

HOTEL SA TRADICIJOM OD PREKO 100 GODINA

Hotel "Palas" je projektovao i izgradio Leon Talvi (1880-1941) i bio njegov prvi vlasnik. Projekat je nastao još krajem XIX veka. Zgrada je oblikovana u duhu elekticizma sa elementima neobaroka. Fasada se isticala po lepo oblikovanim arhitektonskim elementima, balkonima sa ogradama od kovanog gvožđa i mansardnim krovom.

Istorijat hotela 

Hotel je svečano otvoren 12.maja 1923.godine, kada se "ceo Beograd" našao na Topličinom vencu. Hotelska zgrada je tokom tridesetih godina XX veka prodata državi Francuskoj da bi se u njoj smestio Francuski dom. Nakon Drugog Svetskog rata zgrada je jedno vreme korišćena od strane jugoslovenskog Ministarstva finansija a od 1954.godine ponovo radi kao hotel. Država prepoznaje potrebu za profesionalnom obukom kadrova u ugostiteljstvu i 1958.godine ustupa Ugostiteljsko-turističkoj školi hotel. Od 1958.godine i dan danas, hotel je školska radionica za praktičnu obuku svih obrazovnih profila koji se obrazuju u Ugostiteljsko-turističkoj školi.

 

Šta su o našem hotelu rekli gosti

" Imali smo apsolutno divan boravak u Hotelu Palas. Lokacija u srcu Beograda bila je savršena za istraživanje svega što grad ima da ponudi. Hotel sam po sebi bio je čist i udoban, a osoblje je bilo izuzetno ljubazno. Preporučili bismo Hotel Palas svakome ko poseti Beograd i nadamo se da ćemo ponovo doći tamo u budućnosti."

"

Petar Konjevic

" The hotel is located in the heart of Belgrade, making it easy to access all the city's top attractions. The rooms are ok not very modern but extremly clean, and the staff is incredibly friendly and helpful. I would highly recommend Hotel Palas to anyone visiting the Belgrade.

Dzejson Slater

" Sobe su prostrane, bar je naš apartman bio, stilski opremljen i imao je manje više sve neophodno. Lokacija hotela je perfektna sve bitne znamenitosti su na maksimum 15 min pešačenja, a ulica u kojoj je hotel smešten je mirna i zatvorena za saobraćaj puna zanimljivih kafića i restorana.Toplo preporučujem hotel Palas."

Jelena Petrovic